首页 >> 国际版 >>Other >>Hotspot >> The House in Mishref / Studio Toggle
详细内容

The House in Mishref / Studio Toggle


The house in Mishref is home to two brothers and their families with their varying lifestyles and needs for privacy and open spaces. An introverted composition of two separate living units grouped around an internal courtyard, the house is an interpretation of the traditional courtyard house. Presenting a clean and serene façade to the street, the resulting massing manifests as a white monolithic volume poised elegantly on top of a stone cladded podium. The rhythmic arrangement of louvered windows across the façade softens the volume by lending it a sense of lightness.



Site and context: The site is located in Mishref, a suburb of Kuwait City comprised mostly of 2-3 story detached houses. The demographic is mostly Kuwaiti and the neighborhood values privacy and quietness. The harsh desert sun in one of the hottest cities in the world sees ambient temperatures rise up to 50 degrees Celsius regularly during the summer. Dust storms are also a regular phenomenon that dictates the planning and construction strategies in the area.



A quick survey of existing buildings in the surroundings reveals the following insights:
1. Climate controlled internal spaces are preferred more than open outdoor or semi-outdoor spaces.
2. Maximizing the internal built spaces dictates that windows on the perimetric walls become the only source of natural daylight.
3. Privacy concerns result in most of these perimetric windows being closed most of the time, resulting in dark and unhealthy interiors.
4. Lack of internal social spaces. 
The challenge was to address these concerns and define optimized design strategies without escalating the budget.



The courtyard and the fountain: The house is organized around an internal courtyard cutting across all the floors. The U-shaped volume faces this courtyard in an Omani stone clad skin. The courtyard and the void results in an inward-looking typology that can benefit from maximum diffused daylight without compromising on privacy. 





The house, thus, opens up towards the interior featuring a private courtyard lined with citrus trees and a sculptural fountain reminiscent of the gardens from the Moorish Alcazars.Circulation loop or social space: The 4-story courtyard and void presented a question of human scale as well as connectivity between the living units facing each other. A large suspended stair is key to an architectural promenade that sweeps through all the floors, offering vantage points and ease of access.






The Palette: The interiors of the house features a simple palette of ethereal white and natural woods. The straight and minimal lines of the massing are offset with the sleek curves of spiral staircases. The furniture is carefully chosen and boldly contrasted against the serene ambiance. The calming sound of the water and the diffused light filtered through the louvered windows make this house an oasis of tranquility in this busy Kuwaiti suburb. 




Architects: Studio Toggle

Area:1400.0 m2

Year:2019

Photographs:João Morgado






Disclaimer:


China design alliance network only provides information release platform. The pictures and words in the article only represent the author's opinion. If any information infringes your rights and interests, please inform us and we will delete it immediately.


Website manager /Will

If need reprint, please state



分割.jpg



1564449303460510.jpg


0
×

购物车

商品名称 数量 产品单价 折扣 总计
金额总计:¥23立即结算